Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 25 dag
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
woda 2 litry
kapusta kiszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica

W garnku zagotować wodę z zielem, liściem i pieprzem. Mięso wieprzowe opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć wraz z mięsem. Dodać do gotującej się wody. Całość gotować około 20 minut. Dodać kapustę, gotować kolejne 20 minut. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i dodać do zupy. Zaprawić śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać majerankiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.03.2014 13:40
bardzo dobra
RenataZ-et 02.11.2013 23:15
pyszne danie
Katarzyna/kate1980 08.06.2012 23:23
pyszności
IKrakowianka 03.02.2012 00:26
idealna na zimowe, chłodne dni
pioge7 12.02.2011 10:53
mniam
Iwusia 17.12.2010 20:04
Lubię ;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak