Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni, następnie przełożyć do garnka, zalać wodą i pogotować przez 15 minut. Następnie dodać zakwas, kminek, majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę podpiec na palniku i dodać pod koniec gotowania. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę, ugotować je w oddzielnym garnku w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu i odcedzeniu dodać do żurku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra54

    Pycha!!!!!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    uwielbiam żurek:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    ale z ziemniakami, pierwsze słyszę, koniecznie muszę wypróbować:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    a jaki pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !