Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp wigilijny

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
jajko 2
mąka 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
cytryna 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: karp wigilijny

Dokładnie czyścimy rybę, dzielimy ją na dzwonka grubości ok. 1,5 cm. Oprószamy solą, pieprzem i lekko skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki. Następnie każdy kawałek ryby panierujemy i smażymy na oliwie aż się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 09.12.2011 09:52
pyszny
iza15 02.01.2011 21:02
smaczne
magical66 22.12.2010 20:52
u mnie tez bedzie w wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak