Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta postna

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1kg
prawdziwki 2dag
cebula 1
ziele angielskie
pieprz czarny
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta postna

Dzień wcześniej namaczamy grzyby. Następnie gotujemy w tej samej wodzie przez ok. 40min.Odcedzamy i zachowujemy wywar. Grzyby kroimy w cienkie paski. Kapustę przepłukujemy i dokładnie odciskamy. Kroimy drobno. Należy zagotować i uzupełnić wodą. Dodajemy grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy ok. 40min. Dolewamy wywar z grzybów. Cebulę należy zeszklić na oleju i dodać do kapusty na końcu gotowania. Doprawiamy solą. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 02.07.2011 11:22
super
iga2 04.01.2011 19:35
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak