Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na 6 plastrów. Każdy z nich rozbić przy użyciu tłuczka kuchennego, oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na jarzynówce. Marchewkę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, paprykę umyć i również pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wymieszać ze sobą ser, marchewkę, paprykę i natkę. Na każdy kotlet nakładać farsz, zawijać w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej roladki wieprzowe. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem przygotowanym z połowy kostki rosołowej i wody. Roladki piec przez 1 godzinę w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie faszerowane mięsko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    To coś dla mnie, bardzo lubię takie dania.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię takie roladki, w szczególności z dodatkiem klusek śląskich :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetnie smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !