Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z wieprzowiny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
ser żółty 20 dag
woda 1 szklanka
kostka rosołowa 1/2 sztuki
papryka czerwona 1 strąk
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z wieprzowiny

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na 6 plastrów. Każdy z nich rozbić przy użyciu tłuczka kuchennego, oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na jarzynówce. Marchewkę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, paprykę umyć i również pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wymieszać ze sobą ser, marchewkę, paprykę i natkę. Na każdy kotlet nakładać farsz, zawijać w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej roladki wieprzowe. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem przygotowanym z połowy kostki rosołowej i wody. Roladki piec przez 1 godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.02.2014 20:42
świetnie smakują
IKrakowianka 03.02.2014 10:47
bardzo lubię takie roladki, w szczególności z dodatkiem klusek śląskich :)
bercik1 09.12.2011 23:25
To coś dla mnie, bardzo lubię takie dania.
BozenA 19.09.2011 14:24
super
BozenA 19.09.2011 14:24
super
ben-ka 10.08.2011 22:12
lubię takie faszerowane mięsko.
Iwusia 12.12.2010 19:38
Bardzo ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak