Sposób przygotowania

Udka z kurczaka opłukać i osuszyć. Z bułki tartej, mąki, papryki, soli i pieprzu przygotować panierkę. Jajka roztrzepać miotełką. Udka obtaczać w jajku i panierce. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej udka z każdej strony na złoto. Dla uzyskania lepszej panierki należy dwukrotnie panierować udka, tak jak: obtaczać w jajku, w bułce, w jajku i ponownie w bułce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Lubie w takiej panierce :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kurczaczka to i ja bardzo lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !