Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa babka z białek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 szt
cukier 1 szkl
mąka 45 dag
margaryna 25 dag
mleko 150 ml
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
skórka z cytryny 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa babka z białek

białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodać cukier, następnie wlać letnie mleko, roztopiony tłuszcz i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. dodać otartą skórkę z cytryny, wymieszać. Wlać do formy, piec w 180 st. około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.01.2014 17:30
pyszna babeczka
Mariusz10 14.04.2011 00:18
na święta jak znalazł
Monika193
Monika193 19.12.2010 10:02
uwielbiam babkę cytrynową
Iwona51
Iwona51 19.12.2010 09:47
lubię cytrynowe ciasta musi być pyszne
Margo1 18.12.2010 23:47
brzmi pysznie
alaaa 18.12.2010 20:13
mam podobny przepis,robiłam taką babkę i jest smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak