Sposób przygotowania

Brukselką przeciąć na połówki, blanszować 2 minuty w osolonej wodzie, odcedzić. Panczetę (ewentualnie boczek wędzony) pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić panczetę, oprószyć solą i pieprzem. Gdy lekko się zarumieni dodać brukselkę, wymieszać. Pod koniec wrzucić posiekane kasztany, łyżkę otartej skórki z cytryny, przyprawić do smaku sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    naprawde ciekawe!!!!!!!!!!!!!!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Fajny pomysł!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jakie rarytasy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawa sprawa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !