Sposób przygotowania

Schab opłukać, osuszyć, natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem. Z oliwy, octu i suszonych ziół przygotować marynatę i natrzeć nią mięso. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie schab przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 1, 5 godziny w temp. 200 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 30 minut. Schab należy co jakiś czas podlewać bulionem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie i aromatycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszniutkie mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !