Sposób przygotowania

Mleko skondensowane w puszcze wstawić do garnka. Zalać wodą i gotować około 2 godzin. Zostawić do ostygnięcia i dopiero wtedy otwierać.
Białka ubić na sztywno, Cały czas ubijając dosypywać cukier, po jednym żółtku i po łyżce mąki. Wlać do tortownicy i piec około 30 minut. Wystudzić i przeciąć w poprzek na dwa blaty.
Pierwszy blat biszkoptu posmarować kajmakiem, przykryć drugim blatem. Wstawić na pół godziny do lodówki. Gotowy krem krówkowy przygotować z mlekiem. Kremem posmarować boki i wierzch tortu. Na godzinkę przed podaniem ułożyć opłatek. Przechowywać w lodówce.

-->Upieczony biszkopt nieco obciełam żeby nadać mu odpowiednią wielkość pod opłatek.
-->Żeby nieco złamać słodycz kajmaku dodałam pokruszone resztki biszkoptu.
-->Taki drukowany opłatek najlepiej kroi się nożem zmoczonym w gorącej wodzie.

Taki torcik jest szybki w przygotowaniu i bardzo smakuje wszystkim dzieciakom. Na zdjęciu tort z ostatnich urodzinek syna. Tym razem dekorowała 11-letnia córcia :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękny torcik, widac że córcia ma talent;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Domowe torty najlepsze:)
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    dekoracja pierwsza klasa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    świetny tort
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra dekoracja
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    FAKTYCZNIE LATWY I SMACZNY
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ładny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !