Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szlachecki rosolik

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 6 szklanek
cielęcina bez kości 25dag
jajko 2
mąka 2 kopiaste łyzki
marchew 1
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: szlachecki rosolik

Mięso po pokrojeniu zalewamy szklanką rosołu i odstawiamy. Na ogniu pozostaje pozostały rosół z marchewką. W tym czasie gotujemy makaron. Po ugotowaniu odcedzamy makaron i podajemy do miseczek. Do makaronu wlewamy gorący rosół z mięsem a następnie rosół z marchewką. Możemy na wierzch posypać zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 12.05.2012 19:09
moj ulubiony
dasada1 12.05.2012 19:09
moj ulubiony
dasada1 12.05.2012 19:09
moj ulubiony
noculos 12.05.2012 19:05
pycha
noculos 12.05.2012 19:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak