Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos borówkowy II

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki 20 dag
cukier 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
rosół 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos borówkowy II

Borówki usmażyć z 3 łyżkami cukru, zmiksować. Rosół zagotować, dodać rozpuszczoną żelatynę. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z małą ilością zimnej wody i wlać do gorącego rosołu, zagotować i odstawić. Po ostudzeniu dodać zmiksowane borówki rozmieszane z oliwą, zabarwić karmelem przygotowanym z 1 łyżki cukru, przyprawić do smaku solą i wymieszać. Podawać do mięs na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 28.05.2012 11:48
smaczny
Gosia32
Gosia32 26.08.2011 23:48
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak