Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
włoszczyzna 30 dag
śmietana 1 szklanka
mąka 1 łyżka
cebula 2 szt
tłuszcz 1 łyżka
pomidory 30 dag
ziele angielskie 10 szt
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Kapustę poszatkować, warzywa zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebule drobno pokroić. Do warzyw dodać tłuszcz, zalać wrzącą wodą, osolić i ugotować do miękkości. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody i wlać do zupy. Zagotować. Pomidory obrać ze skórki, dodać do zupy, zagotować.. Wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i mielonym zielem angielskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 17.06.2012 10:12
smaczne
Iwona51
Iwona51 19.12.2010 09:58
jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak