Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z porów i fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 30 dag
masło 1 łyżka
ziemniaki 2 szt
por 3 szt
fasolka 20 dag
śmietana 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z porów i fasoli

Warzywa i ziemniaki zalać gorącą, osoloną wodą. Dodać masło i gotować. Po 10 minutach dodać pory i gotować około 20 minut. Zdjąć z ognia i zmiksować. Oddzielnie ugotować fasolkę. Miękką fasolkę do zmiksowanej zupy. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 12.01.2014 11:24
smaczna zupka
Dorian 10.12.2013 07:59
pyszna zupka
olkaaa 22.05.2012 07:46
muszę spróbować
mehia 15.04.2011 19:35
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak