Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po węgiersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej 5 łyżek
śmietana 6 łyżek
koperek posiekany 3 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po węgiersku

Ziemniaki pokroić w plastry, osolić i obrumienić na patelni z rozgrzanym olejem. Wyjąć z tłuszczu, włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać zrumienioną na oleju cebulkę, oprószyć papryką, zalać śmietaną. Włożyć do piekarnika na 15 minut. Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 18.06.2012 23:38
ciekawe :)
tomosatomos 07.04.2012 18:05
extra
KasiaK90 26.01.2012 10:32
super
Iwona51
Iwona51 25.10.2011 10:21
smaczne
anja3107 31.03.2011 20:18
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak