Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 1 kg
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
włoszczyzna 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z indyka

Mięso wymieszać z jajkami, bułką tartą i natką pietruszki, przyprawić do smaku sola i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z warzyw ugotować wywar z dodatkiem soli. Z masy mięsnej formować pulpety i ugotować w wywarze z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.01.2013 09:03
super
Iwusia 11.11.2012 23:51
smakowite
Motorek 01.11.2012 12:00
smaczne
edyta44 06.06.2012 10:09
pycha
mehia 19.04.2011 18:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak