Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
cebula 1 szt
kapusta włoska 8 liści
pietruszka 1 szt
mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
mąka kukurydziana 3 lyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapustą

Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i kapustę drobno posiekać. Do miesa dodać wszystkie składniki (oprócz mąki), wymieszać. Formować gołąbki, obtaczać w mące i smażyć na oleju. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.02.2014 00:19
takie też bardzo smaczne
Katarzyna59 14.07.2012 16:10
pyszne
Iwusia 06.05.2012 16:00
robię podobne są pyszne
Motorek 10.03.2012 10:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak