Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 0,5 kg
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy rybne

Filet z ryby rozmroź i pokrój bardzo drobno, dodaj do niego sól, pieprz i miksuj przez chwilę mikserem. Z mielonej ryby uformuj niewielkie klopsy. Zanurz je w roztrzepanym jajku ze szczyptą soli i bułce tartej. Klopsy smaż na rozgrzanym oleju, dopóki panierka nie stanie się złoto-brązowa.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 29.05.2012 21:25
Proste i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak