Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w marynacie dyniowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 szt
cebula 4 szt
Kolendra cała Prymat 5 kulek
ziele angielskie 5 kulek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 kulek
oliwa 1/3 szklanki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w marynacie dyniowej

Do garnka wlać szklankę wody. Dolać olej i dołożyć przyprawy oraz marynatę i sól peklową. Cebule pokroić w talarki, dynię razem z zalewą zmiksować i dodać do marynaty. Mięso umyć. Włożyć do garnka. Marynować przez 4 dni. Codziennie przynajmniej raz odwracać. Po wyjęciu z marynaty mięso natrzeć oliwą wymieszana z łyżeczką soli. Podlać wodą i piec w piekarniku nagrzanym do 210 stopni ok 1,5 godziny. W trakcie pieczenia kilkakrotnie odwrócić. Dobre zarówno na zimno jak i na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 08.04.2013 20:29
bardzo pyszna
fictor123 21.10.2012 07:23
pycha
magduś83 30.11.2011 20:36
jaki ladny kolor
PaniMISIOWA 14.03.2011 17:12
super
MAR3STA 18.12.2010 22:14
wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak