Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 ziarna
ziemniaki 3 sztuki
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
śmietanka trzydziestka 100 ml
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby leśne 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z ziemniakami

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Zalać 1,5-2 litrami zimnej wody, zagotować, dodać listek laurowy i ziele angielskie, gotować 5 minut. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niedużą kostkę. Grzyby oczyścić, umyć, osączyć pokroić na kawałki lub plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Do garnka wrzucić grzyby, ziemniaki, cebulę i kostkę rosołową. Gotować ok. 20 minut, doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozmieszać ze śmietanką, rozprowadzić częścią wywaru, dodać do reszty zupy, zamieszać, zagotować. Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.12.2010 12:29
Robię podobną zupkę
iwa643 19.12.2010 08:37
lubie taka
matii6 18.12.2010 20:44
grzybowa zupa jest super,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak