Sposób przygotowania

kapustę kiszoną ugotować, cebulę pokroić drobno i usmażyć na złoto na maśle. Połączyć z kapustą, przyprawić solą i pieprzem( pieprzu sporo, żeby były pikantne).
Z drożdży, kilku łyzek ciepłego mleka i łyżki mąki zrobić zaczyn, dodać szczyptę cukru. Gdy zaczyn urośnie dodać mąkę,m resztę mleka i żółtka,m wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia.
Odkrawać kawałki, dość cienko rozwałkować, pokrajać na kwadraty około 10 na 15 cm, nakładać farsz i zwinąć ruloniki, ułożyć na posmarowanej blasze poczekać kilkanaście minut,m posmarować rozkłóconym jajkiem i piec około 20 minut w temperaturze 200C. Smakują same, ale dobre są też z barszczem czerwonym

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nadają się na wigilijny stół
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    tak, czasem, gdy mam większą ilość gości na kolacji wigilijnej to oprócz grzybowej są właśnie kapuśniaczki z barszczem czerwonym
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !