Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki chlebowe na przystawkę

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb 3 kromki
szynka parmeńska 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki chlebowe na przystawkę

Do przygotowania paluszków chlebowych możemy użyć innego rodzaju szynki, nie koniecznie musi być to szynka parmeńska.
Do przygotowania paluszków można użyć zarówno jasnego, jak i ciemnego pieczywa. Chleb obieramy ze skórki, kroimy w paski. Szynkę kroimy w plasterki, zawijamy w nią paski ( paluszki) chleba. Podajemy jako przystawkę z pasującym sosem lub dipem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.11.2013 22:03
smaczne jedzonko
IKrakowianka 22.01.2013 21:19
fajna przekąska
Katarzyna/kate1980 23.06.2012 22:46
w sam raz na Euro
ben-ka 22.08.2011 11:42
Wymyślasz Ilona,wymyślasz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak