Sposób przygotowania

Boczek pokroić w słupki i podsmażyć na suchej patelni. Na nim obsmażyć partiami posoloną i popieprzoną wołowinę i przełożyć do rondla.Na tym samym tłuszczu zrumienić cebule, dodać do mięsa. Wlać nieco rosołu i wina i dusić na niedużym ogniu, dolewając na zmianę wina i rosołu tak, aby mięso było ledwo przykryte. Po godzinie dodać pokrojoną na plasterki marchewkę. Po następnej pół godzinie obsmażyć na maśle ( ja dodałam nieco oliwy, żeby się nie przypalało) małe pieczarki lub duże przekrojone na połówki. Smażyć je partiami, żeby nie puszczały soku. Dodać do mięsa wraz z masłem, uzupełniając cały czas rosół i wino. Pod koniec duszenia, które trwa ok. 2 godzin ( wołowina była młoda) , wlać koncentrat pomidorowy rozprowadzony rosołem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Muszę wypróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda super i pewnie tak smakuje!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ale pycha!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    idealna wołowina. tego smaku tak łatwo się nie zapomina
  • 2
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    smaczne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !