Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na szybko

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Świerzy karczek 1/2 kg
cebula biała 4 szt.
smalec 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na szybko

Karczek pokroić na 1 cm plastry, rozbić lekko, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz posypać majerankiem, całość tak przygotowaną obtoczyć w mące. Pokroić cebulę w drobne krążki. Rozgrzać bardzo gorąco smalec na patelni. Gdy już będzie mocno rozgrzany układamy plastry karczku na patelni.Po obustronnym obsmażeniu, dodajemy cebulkę na karczek lekko mieszając i dolewając odrobinę gorącej wody.To wszystko pod przykryciem pruż się około 1o minut.Po tym czasie jest już gotowa do spożycia. Życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak