Sposób przygotowania

w pól szklance zimnej wody rozpuszczamy budyn, 1,5 szklanki wody wlewamy do garnka i gotujemy, dodajemy mala szczypte kwasku i cukier. jabłko obieramy i kroimy na 4 częsci, wjmujemy gniazda nasienne. gdy woda zaczyna sie gotowac to wrzucamy do niej jabłko i parzymy je ok 4 - 5 minut tak aby bylo miekkie, po tym czasie jabłka wyjmujemy i wkladamy do polmisków, a na gotującą wodę wlewamy budyn i mieszamy. Gorący przelewasmy do miseczek z jabłkami, taki budyn ma świetny smak! :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tez tak sadze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    mniamm smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajne polaczenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajny pomysł:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !