Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczno-pomidorowo-ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1/2 główki
pomidory 3 szt
ogórki kiszone 4 szt
majonez 1/2 szklanki
szczypiorek 2 łyżki
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczno-pomidorowo-ogórkowa

Gdy jajka się gotują, wykładamy półmisek liśćmi zielonej sałaty i lekko solimy. Pomidory kroimy w ósemki, ogórki na ćwiartki i jeszcze na pół w poprzek. Układamy to wszystko na przemian, zostawiając miejsce dla jajek. Gdy te będą gotowe, studzimy je lekko, obieramy i kroimy na ćwiartki. Uzupełniamy nimi naszą sałatkę. Ozdabiamy kleksami majonezu i posypujemy solą i kto chce- pieprzem. Na koniec ozdabiamy zieleniną, najlepiej szczypiorkiem. Szybka, smaczna i efektowna kolorystycznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 04.02.2013 00:13
sałatka smaczna ,dobrze skomponowana
ben-ka 03.02.2013 10:52
smaczna.
kuklik 18.02.2012 14:22
lekka i smaczna
Smakuj 01.09.2011 13:03
super przepis
m1monika 21.12.2010 09:21
wyśmienita!!!
Mysiunia 18.12.2010 16:11
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak