Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
mrożona mieszanka chińska 1/2 opakowania
sos sojowy 3 łyżki
ketchup 3 łyżki
ananas 1/2 puszki
kostka rosołowa 1 sztuka
ocet 3 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po chińsku

Filety pokroić w paski. Zalewę z ananasa wymieszać z sosem sojowym, octem, ketchupem i rozpuszczoną w kilku łyżkach wody kostką rosołową. W marynacie umieścić mięso i odstawić na ok. 20 minut. W woku podsmażyć cebulę pokrojoną w talarki, mieszankę chińską i kawałki ananasa. Po 10 minutach wrzucić mięso i wlać zalewę. Smażyć razem jeszcze ok. 15 minut. Danie można podawać z białym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 20.04.2011 18:59
smaczny
RenataZ-et 23.12.2010 12:29
super-lubię chińszczyzną!
Iwona51
Iwona51 19.12.2010 10:04
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak