Sposób przygotowania

Nóżki wieprzowe ugotować w osolonej wodzie. Po ostudzeniu wyjąć kości, oprószyć pieprzem. Położyć na desce, przycisnąć drugą deską i obciążyć, pozostawić na 2h. Do jajka dodać mleko, majeranek i przyprawę Kucharek, rozmieszać. Nóżki oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i otaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich nóżek nie robiłam jeszcze.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !