Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Por duży 8 szt.
śmietana 30% 1,5 szkl.
ser pleśniowy 0,4 kg
szynka gotowana 0,4 kg.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
natka pietruszki
koperek
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pory pod pierzynką

pory oczyścić,ułożyć w żaroodpornym naczyniu,posypać pokrojoną w kostkę szynką,pokruszonym serem i posiekanymi jajkami,śmietanę wymieszać z natką,koperkiem,przyprawić solą,pieprzem ziołowym i gałką muszkatołową,wymieszać i polać zapiekankę,piec 25min.w temp.180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.06.2012 06:51
rewelacja
Wafelek2601 01.08.2011 11:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak