Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby smażone na boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dag
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
borowiki 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby smażone na boczku

Boczek pokroić w plasterki, lekko podsmażyć i wyjąć. Na wytopionym tłuszczu obrumienić pokrojone grzyby. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać boczek, podlać wodą, przykryć i dusić do odparowania wody. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 21.11.2011 21:50
świetny przepis
Wafelek2601 01.05.2011 12:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak