Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo po 1 żółtku. Ciągle ubijając wsypać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wymieszać ze spirytusem i piana ubitą z białek. Z ciasta upiec w tortownicy 2 krążki, Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, po 10 minutach podgrzać i zagotować, ostudzić. Śmietanę ubić na pianę, dodać cukier puder i rozpuszczoną żelatynę. Jeden krążek posmarować cienko kremem, ułożyć na nim bezy, przykryć kremem i położyć drugi krążek, przycisnąć, wierzch tortu i boki posmarować pozostałym kremem, ozdobić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowity tort
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    musi robić wrażenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł.
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !