Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa do ciasta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1 łyżka
masło 1 łyżka
mleko
czekolada mleczna 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa do ciasta

W garnku zagotowujemy wodę, gdy będzie już wrząca to ustawiamy na nim metalową miskę. Wkładamy do niej miód i masło- roztapiamy, dodajemy pokruszoną czekoladę, roztapiamy i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy mleko wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 24.05.2013 08:53
przydatny przepis :-)
Iwusia 13.05.2013 23:08
dobra polewa
alaaa 19.09.2012 21:03
z dodatkiem miodu nie próbowałam
Goya 02.05.2012 22:41
mniam
Kate131 20.12.2010 12:18
pycha
jarek4 19.12.2010 17:14
mniam
misia53 18.12.2010 15:51
Ciasto pięknie ma wyglądać i smakować doskonale, więc polewę zrób Natalii, smak poprawi niebywale!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak