Sposób przygotowania

Z jajek oddzielić żółtka od białek. Do żółtek wsypać 1,5 łyżki cukru i utrzeć na puszystą masę. Dodać z kefir, wymieszać, dodawać partiami mąkę pszenną i ziemniaczaną. Ciasto odłożyć na kwadrans. Jabłka obrać ze skórki, pokroić na cząstki i wrzucać bezpośrednio do żółtek, dokładnie wymieszać. Pianę z białek ubić, dodając 1,5 łyżki cukru. Przełożyć do ciasta, delikatnie wymieszać. Smażyć na oleju na delikatnym ogniu. Oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    uwielbiam takie placki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł na smaczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite są takie placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają genialnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !