Sposób przygotowania

Ze składników ciasta przygotowujemy kruche ciasto, którym wyklejamy małe ceramiczne naczynia. Następnie nakłuwamy je na dnie i bokach widelcem i wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temp. 160st. Po tym czasie ciasto wyciągamy i pozostawiamy do wystygnięcia.

Żółtka ucieramy z cukrem i mąką, a masło rozpuszczamy w rondelku z sokiem z 3 cytryn. Następnie do żółtek wlewamy trochę gorącego masła i energicznie mieszamy. Całość przelewamy do rondelka i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Gotową masę przelewamy na spody z ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut.

Białka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy cukier puder i dalej ubijamy. Tak przygotowaną pierzynkę wykładamy na tarty i pieczemy jeszcze kilka minut do przyrumienienia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowity przepisik
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    uwielbiam tarty
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zachęcają do zrobienia.
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    same smakołyki !
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Taka mała wystarczy w zupełności
  • 1
    original
    Opublikowano

    paulina2157

    pyszne i takie cytrynowo- orzeźwiające

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !