Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier puder 2 szklanka
żółtko jajek 6 sztuk
margaryna 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 opakowanie
białek 6 sztukk
budyń śmietankowy 2 opakownia
śmietana 18 proc 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez sera

Z mąki 1 szklanki cukru pudru,żółtek, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto i podzielić na pół,jedną część wyłożyć na blachę a drugą włożyć do zamrażalnika na ok.2 godziny.Masa:Ubić pianę z białek dodają cukier, dodać śmietany i budynie. Wszystko dokładnie wymieszć. Wlać na ciasto. Na wierzch położyć resztę schłodzonego ciasta. Piec ok.50 minut w temp.180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 07.02.2013 13:12
sernika bez sera jeszcze nie jadłam, ale ten wygląda apetycznie
irenka 07.02.2012 12:38
super
SyMiki 03.05.2011 14:47
muszę spróbować
Rogalik 29.03.2011 20:52
ciekawy przepis
Iwona56 21.02.2011 14:31
fajny ten sernik
jolaxa 21.01.2011 19:43
pychotka
eli82 07.01.2011 11:14
musi być ciekawe w smaku
MAŁGORZATA108 18.12.2010 14:24
A może ciasto, bez ciasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak