Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony majonez

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 20 dag
szpinak 20 dag
trybula 2 dag
natka pietruszki 2 łyżeczki
szczypiorek 2 łyżeczki
szalotka 1 plasterek
woda 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony majonez

Szalotkę drobniutko siekamy, zieleninę płuczemy. Zieleninę wraz z wodą miksujemy przez 5 minut na najwyższych obrotach blendera, nad rondelkiem zawieszamy gazę i przelewamy zawartość blendera. Czekamy aż sok ścieknie do rondelka, gazę zdejmujemy, jej zawartość wyrzucamy, sok gotujemy przez 20 minut. Po tym czasie nad miseczką zawieszamy gazę i powolutku wlewamy na nią sok, odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie osad, jaki zgromadził się na gazie dodajemy do majonezu wraz z łyżką soku. Dokładnie miksujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.07.2012 22:25
pomysłowe
adam1f 02.06.2012 22:41
dobry
Iwusia 16.08.2010 14:41
Musze spróbować zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak