Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni po bolońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 16 sztuk
mielona wołowina 40 dkg
seler naciowy 2 łodygi
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
krojone pomidory 1 puszka
cukier 1/2 łyżeczki
suszone oregano 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos
passata pomidorowa 1 szklanka
ser ricotta 10 dkg
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
ser żółty 3 (tarty)
parmezan starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni po bolońsku

Seler, cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na dwóch łyżkach oleju. Dodaj mieloną wołowinę, smaż, aż mięso straci krwisty kolor. Dodaj pomidory, przypraw papryką w proszku, cukrem, pieprzem, solą i suszonymi ziołami. Duś przez 20 minut, odstaw do przestudzenia. Makaron cannelloni nafaszeruj mięsem, ułóż w natłuszczonym pozostałym olejem naczyniu do zapiekania. Ricottę wymieszaj ze startym parmezanem i passatą, polej makaron sosem. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Na 10 minut przed końcem pieczenia posyp cannelloni tartym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.09.2011 19:48
smaczne
RenataZ-et 19.12.2010 11:48
Pyszne!! Na pewno zrobię, bo akurat mam wszystkie składniki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak