Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z pieczarek i kiszonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
kapusta kiszona 0.5 kg
cebule 3
margaryna
pieprz
sól
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z pieczarek i kiszonej kapusty

pieczarki mijemy i ucieramy na tarełku o grubych oczkach, przesmażamy na 2 łyzkach margaryny do miekkosci. Kapuste odciskamy i drobno kroimy gotujemy w wodzie do miekkosci. Cebule obieramy i kroimy w kostke, smazmy w osobnym naczyniu na margarynie na rumiany kolor. Gdy kapusta, grzyby i cebule są miekkie, to odcedzamy kapuste, dodajemy do niej odcedzony grzybki i dodajemy cebule razem z tłuszczem, doprawiamy do smaku duzą ilością pieprzu, soli i jarzynki, nakladamy farsz do pierożków lub uszek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak