Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
wino białe wytrawne 250 ml
mąka 3 łyżki
pieczarki 60 dag
śmietana 4 łyżki
oliwa 5 łyżek
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
estragon 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pieczarkami

Kurczaka pokroić na porcje, obtoczyć w mąkę i obrumienić na oliwie, przełożyć do rondelka, oprószyć solą i pieprzem, podlać winem i dusić pod przykryciem do miękkości. Posiekana cebulę i pieczarki obsmażyć na pozostałym tłuszczu, wymieszać ze śmietaną i tartą bułką. Włożyć do mięsa, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i estragonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 02.10.2012 10:20
pyszności
olkaaa 15.09.2012 13:38
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak