Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 0,5 kg
cebula 2 szt
marchewka 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna II

Oczyszczone mięso z ryb pokroić w kawałki, cebulę pokroić w plasterki. Kręgosłup, głowę, posiekaną cebule zalać wrzącą woda, osolić, dodać łyżeczkę papryki i gotować około 30 min. Kawałki ryby włożyć do rondla, przełożyć pokrojoną w paseczki papryką, utartą marchewką, dodać sól i zalać wywarem, gotować 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.10.2013 20:22
lubię taką zupkę
pycia9 03.02.2013 09:34
jak u mojej teściowej :p (hahaha) ale jest smaczna :)
olkaaa 12.09.2012 10:49
bardzo lubię zupę rybną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak