Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na podrobach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
podroby 0,5 kg
masło 1 łyżeczka
włoszczyzna 40 dag
śmietana 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na podrobach

Kaszę z masłem ugotować do miękkości. Podroby (wątróbka, żołądki, skrzydełka) wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować. Po 15 minutach dodać starte na tarce warzywa. Połączyć z ugotowaną kaszą, dodać śmietanę, zagotować. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.06.2012 08:41
pycha
Seba 27.04.2012 09:02
smaczny
pipi765 24.01.2012 16:25
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak