Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe zabaione

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 15 dag
żółtka jaj 4 sztuki
kako 1 łyżka
skórka z pomarańczy 2 łyżeczki
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe zabaione

W garnku zagotowujemy wodę wraz z cukrem ciągle mieszając, następnie odstawiamy do wystygnięcia. W garnku wstawiamy wodę i podgrzewamy, na garnku ustawiamy miskę, wlewamy do niej syrop, dodajemy żółtka i ubijamy trzepaczką. Gdy sos zgęstnieje ( po około 8- 10 minutach) zdejmujemy miskę z garnka, dodajemy kakao delikatnie mieszając, następnie dodajemy startą skórkę z pomarańczy i mieszamy tak, aby sos nie opadł. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.03.2013 20:21
pyszności ;)
IKrakowianka 01.02.2013 21:07
dobry pomysł na deser
Betka 22.05.2012 10:22
mniam;)
Krzysztof42 18.09.2011 16:27
nazwa fajna
Mirka-Ludomila 17.07.2011 17:37
brzmi ciekawie
Ewelina47 25.11.2010 10:26
musi byc pycha
Iwusia 03.06.2010 00:17
aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak