Sposób przygotowania

Dynię pokroić w ćwiartki, usunąć pestki. Obrać ją ze skórki i pokroić w kawałki. Podsmażyć na oliwie razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach wlać bulion warzywny, mleko kokosowe i szczyptę chili. Gotować bez przykrycia na małym ogniu przez ok. 20 minut. Dodać opłukaną i odcedzoną fasolkę oraz startą skórkę z limonki i posiekaną świeżą kolendrę. Połączyć z ugotowanym i lekko przestudzonym ryżem. Przed podaniem posypać potrawę orzechami nerkowca uprażonymi na patelni bez tłuszczu i udekorować kolendrą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !