Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorące placki jagodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
kwaśne mleko 2 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 3 sztuki
borówki 1/2 l
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Gorące placki jagodowe

Mleko mieszamy z jajkami, cukrem waniliowym, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, całość ucieramy, aż masa będzie gładka. Dodajemy borówki i delikatnie mieszamy z masą. Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.03.2013 17:24
smak lata borowki
bursztynek 05.09.2012 22:40
jakiś czas temu jadłam - pycha :)
Marek6 14.07.2011 22:02
Dobre.
accee 18.12.2010 21:30
palce lizac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak