Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki truskawkowe na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jaja 3 sztuki
kwaśne mleko 2 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki 1/2 kg
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki truskawkowe na ciepło

Mleko mieszamy z jajkami, cukrem waniliowym, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, całość ucieramy. aż masa będzie gładka. Truskawki kroimy w ćwiartki i delikatnie mieszamy z masą. Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak