Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 2 szkl
mąka pszenna 6 łyżek
jajko 6 szt
cukier 2 szkl
margaryna 1 kost
ocet 2 łyżki
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszek

Margarynę utrzeć z cukrem na puch, dodając po jednym jajku i nadal ucierać, następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem i mąką pszenną.
Dodać olej, ocet, trochę aromatu i starannie wymieszać.
Wyłożyć ciasto do formy i piec około 35 minut.
Wierzch ciasta można polać polewą lub tak jak ja zrobiłam, śmietanę wymieszałam z tężejącą galaretką, posmarowałam ciasto i obsypałam kolorowymi wiórkami kokosowymi i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 08.09.2011 12:44
Bardzo ładne:)
SyMiki 22.08.2011 21:38
super
Sarenka 07.04.2011 18:46
Ladnie udekorowane.
Sarenka 07.04.2011 18:46
Ladnie udekorowane.
Gosia32
Gosia32 21.03.2011 07:46
wygląda bosko;]
eli82 19.12.2010 15:10
super
mysza666 18.12.2010 11:37
Zgadzam się, że fajne;)
Mati13 18.12.2010 09:30
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak