Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świderki
mak 50 dag
rodzynki
orzechy
miód
cukier
kakao
skórka z pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

mak gotujemy poczym ucieramy go drewnianą pałką w specjalnej misie, dodajemy do niego 3 łyzki miodu, posiekane orzechy, rodzynki i kandyzowaana skorke pomarancza, dosładzamy, dodajemy 1 łyzke kakao i dokladnie mieszamy. Makaron gotujemy i ceply mieszamy z makiem, podajemy na wigilie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.09.2012 08:38
nigdy nie robiłam
ben-ka 11.09.2012 10:28
jak ja dawno tego nie jadłam.....
romanrafal
romanrafal 30.12.2011 20:30
smaczne
Dorian 18.10.2011 19:59
pycha
misia53 11.10.2011 15:38
takie tylko na wigilię robię....pycha!
Mysiunia 19.12.2010 11:01
mam podobne na wigilie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak