Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło ziołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masła 5 łyzek
czosnek ząbki 8
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Masło ziołowe

takie masło świetnie się nadaje do smarowania chleba pod wędline, albo do zapiekania chleba w piekarniku, gdy daje świetny aromat!
masło musi byc miekkie, wciskamy do niego obrany czosnek, dajemy sporo ziół prowansalskich i dużą szczype soli, dodajemy świeżo mielony pieprz i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emylka86 06.05.2012 16:38
masło jest rewelacyjne! często robie takie na chlebek z grilla : )
Kopiko1983 20.03.2011 18:04
Uwielbiam takie masełko, szczególnie do tostów!!!
Mati13 21.12.2010 06:51
super
Małgorzata113 18.12.2010 09:17
świetny przepis
krzyniu1984 18.12.2010 09:02
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak