Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet serowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg
koperek 1 pęczek
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
masło 15 dag
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
chrzan 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet serowy

Twaróg mielimy i ucieramy z masłem, chrzanem i zmiażdżonym czosnkiem, doprawiamy. Pozostałe składniki pasztetu siekamy i łączymy z masą serową. Całość dokładnie wyrabiamy/mieszamy. Do formy do zapiekania przekładamy połowę masy, na nią układamy jajka i przykrywamy resztą masy, dociskamy masę np. deseczką, zawijamy w folię i na noc wkładamy do lodówki. Na drugi dzień folię zdejmujemy i kroimy pasztet w grube plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 19.12.2010 14:52
Jadłam cos podobnego ale bez chrzanu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak